Шестокласник от Югозпада задигна телефон, осъдиха го на 3 г. условно

Шестокласник получи условна присъда от три години, след като задигна мобилен телефон от хранителен магазин в кюстендилското село Слокощица. Решението на районния съдия Светослав Петров е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като Борис М., на 13 години, се съгласи на споразумение с прокуратурата, представлявана от районния прокурор Ивайло Илиев.

Момчето е непълнолетно, родом е от Перник, а лятото прекарвало при дядо си на село. То обаче било малко своенравно и с буен нрав. Родителите му не изпълнили прищявката да му купят мобилен телефон от по-висок клас за края на учебната година. Така се стигнало и до кражбата. На 30 юни тази година, след като бил пратен да купи хляб от кафе-магазин на ЕТ „Васил Василев-Елени-Елена Василева” на ул. „Васил Левски” №28, на опашката от човек пред него задигнал мобилен телефон в комплект със силиконов калъф, всичко на обща стойност 82.50 лв. Мъжът дори не усетил, тъй като телефонът бил в задния джоб на късите му панталони.

Магистратите бяха категорични, че това е престъпление по чл. 194 – кражба, за което Борис ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Сторените по делото разноски в досъдебното производство в размер на 345.64 лв. са за сметка на семейството на Борис и те ще се платят на Районното управление на полицията, както и още 20 лева по сметка на Районен съд – Кюстендил, представляваща разноски в съдебното производство.

Момчето се призна за виновно, без да дава повече обяснения пред съда, като по-рано, принудено от баща си, върнало телефона на собственика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене