Отново огнен ад и разбити съдби! Три къщи изгоряха в Югозапада, 10 възрастни и 35 деца остават на улицата

Огнен ад в петричката „Шекер махала“ вдигна огнеборците на крак. Късо съединение изпепели три къщи на семейство Желязкови. В тях живеят 10 възрастни и 35 деца, който от днес остават на улицата. Жертви няма, съседи спасили спящи в постройките деца. Писъци раздират махалата от часове.

Силно притеснени възрастните ни посрещнаха с рев: „До такава безизходица никога не сме изпадали“- каза най-възрастната жена от фамилия Желязкови. В същата тази къща живее и най-възрастният член на семейството, който е на легло и е в тежко състояние. Като по чудо не е изгоряло и едно от децата, което е спяло. Извадено е от хора от махалата. Бързата намеса на огнеборците, е предотвратило опожаряването и други подобни постройки.

Останали без дрехи, покъщнина, ел. уреди, за които всички са теглили заеми, хората твърдяха, че животът им се е сринал за минути.. Силно притеснени са за това, къде ще пренощуват, как ще продължат напред и как ще изкарат идващия зимен сезон.

За тези постройки семействата нямат документи. Обърнаха се с молба към община Петрич малко по- надолу от тези постройки да им бъде дадено място, на което да построят нови.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене