Георги Костов: 22 % е разкриваемостта на престъпленията през първото тримесечие

казарми благоевград

Проблемът с битовата престъпност разискваха днес в Благоевград. Директорът на ОД на МВР комисар Георги Костов докладва пред членовете на комисията по обществен ред и сигурност за постигнатото в противодействието на битовата престъпност по населени места в областта. Бяха набелязани и мерки за решаване на възникнали проблеми.
Комисията по обществен ред и сигурност в Благоевград бе свикана от областния управител Муса Палев.
„Един от основните приоритети на ръководството на Областна администрация – Благоевград е осигуряването на ефективна защита на населеното от битова престъпност”, заяви областният управител на Пиринско Муса Палев.
Директорът на ОД на МВР в Благоевград докладва пред членовете на комисията за постигнатото в противодействието на битовата престъпност.
„От тези 671 заявителски материала 453 са класифицирани като престъпления и по тях са образувани досъдебни производства. Разкритите престъпления за първото тримесечие от тези 453 са 100 или процентът на разкриваемост е 22.07%”, съобщи
Комисар Георги Костов, директор ОД МВР – Благоевград.

На срещата присъстваха представители на 14-те общини в областта, както и експерти от РИО – Благоевград и Териториалната дирекция на Социално подпомагане. По време на заседанието бяха набелязани мерки за решаване на възникнали проблеми по места в региона.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене