Скандал разтресе Гърция! Полицай към мюсюлманка на плажа: Няма да влизаш във водата, ако…

Полицай не е позволил на мюсюлманка да влезе в морето в специален бански костюм, наречен „буркини“ (открити са само лицето, ръцете и стъпалата – б. р.), на плажа в Крионери. Това твърди бившият кандидат депутат Мустафа Чолак, който с разкритията си предизвика оживени коментари в цяла Северна Гърция.

Случката е от 25 август на плажа в селцето Крионери. „Ако не се съблечете, няма да влезете в морето“, заплашил полицаят. Възмутеното семейство напуснало плажа и селото.

От полицията в Комотини поканили Чолак да даде сведения, за да бъде открит въпросният служител на реда. От излизащият в Комотини вестник „О хронос“ твърдят, че написаното от Чолак не отговаря на истината, нямало такъв служител на реда.

„Мюсюлманите са в правото си да влизат в морето с какъвто бански им позволява религията. Случилото се е проява на ислямофобия“, твърди Чолак в социалните мрежи.

Със скандала е ангажиран и депутатът Илхан Мехмет, който определя случилото се като посегателство към правата и свободите на гражданите. Той е поискал съдействие от правосъдното министерство за незабавно разследване. Изразил е готовност като адвокат да помогне на семейството, което било принудено да напусне плажа в Крионери.

Забулени мюсюлманки могат да се видят тези дни и във Фанари и Керамоти.

„При нас няма проблем. Ползват съблекалните. Шезлонгите и чадърите ни са свободни. Влизат в морето с „буркини“, никой нищо не им казва (на снимката – б. р.). Туристите, особено от България, се впечатляват повече и дори снимат. Знаете, че в Комотини, Ксанти и периферията до границата с България има много населени места, в които преобладават мюсюлманите“, коментира пред 24rodopi.com собственик на един най-големите бийч барове в Северна Гърция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене