Най-добрият фермер в света Джоел Салатин ще гостува в Сандански

По покана на Чифлик Ливади – поликултурна ферма, в близост до град Сандански, най-добрият фермер в света, според списание „TIMES” – Джоел Салатин, пристига за първи път за среща с българската публика, от 28 до 30 септември.

Салатин е създател на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния – САЩ, която снабдява с чиста храна 4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система.

Програмата на Салатин в България включва двудневен майсторски клас в Сандански на 28 и 29 септември. Събитието е подходящо за начинаещи и действащи фермери и собственици на земи. Мястото, където ще се проведе майсторския клас ще бъде зала „Юбилейна” в ЗПГ „Климент Тимирязев”.

„Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа“, каза Филип Харманджиев, собственик на Чифлик Ливади – българската ферма, която използва методите на Джоел Салатин и по чиято инициатива той е в България. Чифлик Ливади развива своята дейност в с. Дамяница, община Сандански.

Събитието се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България”, а партньор в организацията на събитието за град Сандански е ИВЕМ ЛАЙФ.

За информация и билети за събитието може да намерите на www.salatinbulgaria.com.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене