Треньорът на „Пирин“(Гоце Делчев) Йордан Боздански: С новите попълнения нашият отбор изглежда по-добре и тепърва ще надгражда

Това каза наставникът на неврокопчани след равния мач срещу „Беласица“, завършил 1:1 през уикенда

В срещата практически взеха всички нови играчи, взети през изтеклата седмица в Гоце Делчев – Илия Каталски, Слави Калчунков, Радослав Гаджовски, Антонио Кирилов и бразилеца Родриго Баджияк. Всички те се появиха в различни периоди в срещата като оставиха повече добри впечатления, отколкото противоположни.

„Определено и ние , и гостите имаме за какво да съжаляваме и смятам, че равният резултат е справедлив. Имахме своите възможности, но реализирахме по една. Определено се забеляза израстване в нашия отбор, но това е само началото. Тепърва новите попълнения ще се напасват с останалите момчета и съм уверен, че ще ставаме все по-добри. За двата отбора мачът бе дерби и имаше особен заряд.

За жалост, при мелле допуснахме сериозна грешка при изчистване на топката, и след удар на Кабранов тя рикошира от Иван Танчев и се спря в мрежата за 0:1. Доста голови положения проиграхме от страна на Виктор Шишков, Иван Грънчаров. Но във футбола е така – понякога, вместо да спечелиш, губиш несправедливо. За мен отборът на „Беласица“ имаше само едно чисто голово положение, а ние – 4-5. Смятам обаче, че все още трябва да работим по посока на психиката, за да не се случва прегаряне. Допуснахме грешки, но пък показахме, че сме си взели поука от неприятното 5:0 в Сандански срещу „Вихрен“ преди седмица. Сега е време да работим за следващия мач и отново да наблегнем върху избягването на слабостите, които инкасираме,“ коментира старши треньорът на неврокопчани Йордан Боздански.

Иначе двубоят между двата тима бе открит и през първата част на срещата пропуски имаше от страна на двата отбора, което бе причина футболистите да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

След почивката първи откриха резултата петричани. В 52-ра минута  пред вратата на домакините след изпълнен ъглов удар от Мартин Таушанов в наказателното поле на „Пирин“ настъпи меле, Иван Грънчаров изби топката, която у Владимир Кабранов от гостите, последва шут и след рикошет в противников защитник кълбото се спря в мрежата за 0:1. Само 12 минути по-кътно обаче Виктор Шишков изравни от фаул с удар под напречната греда, и въпреки усилията на вратаря Благой Стоянов, тя се озова в мрежата за 1:1. До края на мача на два пъти пропуски направи Тодор Кръстев, и веднъж Мартин Таушанов за отбора на „Беласица“, а  Виктор Шишков и за „Пирин“ – Гоце Делчев.

Иван Златински, старши треньорът на „Беласица“ също даде своето мнение: „Отборът на „Пирин“ – Гоце Делчев спечели една точка, а ние загубихме две. Бяхме изиграли два контролни мача срещу домакините през лятната подготовка, и за мен беше ясно, че по-мотивираният отбор ще спечели двубоя. Нашите футболисти бяха изиграли един мач повече в изминалата сряда за Купа България срещу „Вихрен“ – Сандански, и умората си каза думата. Блестящи положения проиграха през първото полувреме Марти Таушанов, Тодор Кръстев и Владимир Кабранов. През втората част на срещата отново пропуски на същите. Изравнителният гол за „Пирин“ – Гоце Длечев дойде след несъществуващ фаул, отсъден от главния съдия Перът Доровски, който единствен видя удар с ръка, а не в тялото на Милчо Макенджиев. Виктор Шишков се възползва от това, и изравни за 1:1. До края на срещата ние диктувахме играта, но за жалост отново неточният мерник си каза думата. Следващият ни мач е срещу „Септември“ – Симитли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене