491 първокласници записани за новата учебна година в община Петрич

На задължително обучение в първи клас  в община Петрич подлежат общо 538 деца. До момента са записани 491 от тях. За учебната 2017-2018 година 97 ще бъдат учениците от ромски произход в първи клас, които се разпределят във всички училища на територията на града, уточни директор дирекция „Образование и култура” Нина Попова.

По справки на Общината 37 ще бъдат самостоятелните паралелки с ученици под минималния определен брой, регламентиран в Наредба №7. В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- село Кулата ще има една слята паралелка, две слети паралелки ще има в ОУ „Екзарх Йосиф” – село Михнево през новата учебна година.

Към момента все още се извършват текущи ремонти в учебните заведения от общинската училищна мрежа, в ход са и планови ремонти с общински средства в пет детски градини. „Имаме уверението, че тези подготвителни дейности ще приключат в срок, за нормално започване на учебната година”, поясни Нина Попова. По заповед на кмета Димитър Бръчков в периода от първи до осми септември служители на Община Петрич ще проверят на място всяко едно училище за готовността му за провеждането на нормални учебни занятия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене