Бивш юноша от благоевградската школа пред подпис с „Берое“

„Берое“(Стара Загора) е започнал преговори за привличането на защитника Иван Иванов

Лично треньорът на Берое Александър Томаш е провел разговори с бившия национал и най-късно в понеделник ще е ясно дали бранителят ще приеме поканата да продължи кариерата си в Стара Загора.

Иванов има оферти и от чужбина, но предпочита да се завърне у нас, което дава големи шансове на „заралии“ да подпишат с него. Ако се стигне до контракт, Иванов ще стане най-високоплатеният футболист на клуба заедно с Мартин Камбуров, като освен солидна заплата ще прибере и транш.

Бранителят си е в България от няколко дни, а в събота се очаква да присъства на мача „Берое“ – ЦСКА в Стара Загора.

Както е известно бившият 29-годишният Иванов премина в тима от Висшата лига на Русия като свободен агент в началото на тази година, но записа едва пет мача с екипа на „Арсенал“.

В кариерата си Иванов е играл още за отборите на „Алания“(Владикавказ), „Партизан“(Белград), „Базел“, „Панатинайкос“, „Пирин 1922“, „Сервет“, ЦСКА и „Локомотив“(Пловдив) вече е свободен да си търси нов отбор. През 2013 г. той стана футболист №1 на България, но при престоя си в Базел претърпя тежка травма и кариерата му тръгна надолу. Иванов е юноша и бивш футболист на „Пирин 1922“. Той е откритие на шефа на ДЮШ на орлетата Васил Петров.

Така Иванов стана вторият играч, който е избиран за най-добър футболист на България, останал без отбор през това лято. Нов тим си търси и вратарят Николай Михайлов, който има предложение от „Левски“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене