Тазгодишният турнир за Купа „Самандови“ постави рекорд – радва се на още по-голям интерес

Ивайло Стоянов от Самоков спечели поредното издание на купа „Самандови“ в Гоце Делчев във финал, който за първи път бе без участието на местни състезатели

Той стана първият победител, който не е неврокопчанин в историята надпреварата. Живеещият в Австрия самоковец взе трофея след един драматичен финал срещу национала ни по

ски Георги Нушев от Петрич с 6:4 и 7:6 сета.

В първия сет събитията завършиха при 6:4, а през втория двамата поднесоха истинска драма, след като се

 

вкопчиха в здрава битка и играха гейм за гейм като Георги Нушев взе аванс с пробив при 4:5. Той обаче не успя да се възползва от него, за да стигне резултатът до 6:6 и тайбрек, в който той също започна по-добре и поведе с 2 точки – 4:2. Отново обаче петричанинът не успя да задържи аванса си, а нервите на Ивайло Стоянов се оказаха по-здрави, за да се поздрави с крайния успех.

Трети в крайното класиране стана Златин Мингов, а на четвърто място се класира Атанас Кръстилов, който бе смятан за тазгодишния фаворит на надпреварата, но неприятен вирус оказа своето влияние в полуфинала, където отстъпи срещу тазгодишния шампион.

Те стигнаха до последния двубой, след като в двата турнирни дни успяха да преодолеят конкуренцията на рекордните в историята на надпреварата 32-ма участници от София, Самоков, Перник, Петрич и Сандански.

Наградният фонд тази година бе завишен като за първи път бяха наградени не само финалистите, но и техните двама подгласници, попълващи челната четворка. Той бе осигурен от ПК „Възраждане“ и фирма „Пиринват“ като за пореден път председателят на общинския парламент Ангел Гераксиев показа афинитета си към тениса като и в двата дни присъстваше на кортовете на клуб „Самандови“.

Така от календара на вече утвърдилия се тенис клуб в Гоце Делчев останаха два турнира – на двойки през септември и сингъл през откомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене