Със заря, много музика и веселие, празнува кукерската група на Горната махала в Брежани

Горната махала в село Брежани също направи своя кукерски празник. Всичко необходимо приготвиха организаторите, за да почерпят за здраве стотиците, които се бяха събрали на обща трапеза.

Оркестър с жива музика не спираше да изпълнява музикалните желания на всички присъстващи и вдигаше градуса на настроението. Брежанските кукери са единствените, които правят своите костюми от горски лишеи и мъхове и с това привличат погледите на всички фестивали и празници, на които взимат участие. Брежанци са едни от най- игривите в община Симитли, миналата вечер, те показаха какво е да направиш най- дългото и голямо хоро. Най- тежкото македонско хоро играха бабугерите на Брежани, а събралите се над 1000 човека не спираха да се веселят.

Гости от Перник, Симитли и много други населени места бяха дошли, за да уважат празнуващите. Кметът Апостолов и Владимир Христов вдигнаха наздравици, заедно с кметът на село Брежани Благой Стефанов. Няколко- минутна заря озари небето точно в полунощ и направи празника запомнящ се за всички.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене