Безотговорност! Ето как строители на софийска фирма работят в Петрич

Без каски, без обезопасителни въжета, с паянтови скелета, така работи фирма, санираща блок в Петрич. Сигналът за опасните нередности дойде в редакцията ни днес.. Възутени петричани апелират да се вземат спешни мерки срещу нередностите, за да не се стига до смъртни случаи като по страната.

Репортер на struma.com провери на място валидността на депозирания сигнал. Оказа се, че работниците наистина са без каски и обезопасителни колани. Строително-монтажните работи извършва фирма „Стреза“ със седалище в София, а стойността на поръчката е 531 хиляди лева с ДДС.

Сигналът бе депозиран и до кмета на града Д. Бръчков, който е категоричен: „Не съм спрял да правя проверки на фирмите, даже и вчера бях, заявявам, че ако подобно нещо бъде констатирано ще съм безкомпромисен към изпълнителите на поръчките по санирането. Никой няма право да застрашава човешки живот“, каза кметът.

Всъщност, това, което видяхме в Петрич не е прецедент, много от саниращите фирми си позволяват подобна престъпна безотговорност. Апелираме, собствениците на фирмите да стегнат редиците си, защото е възможно и да се стигне до разваляне на договорите, ако тези действия се превърнат в рецидив, застрашаващ човешки живот. Вчера в Бургас загина младо момче, което падна от скеле, беше без каска. Прокуратура и инспекция по труда започват проверка на фирмата изпълнител.

Ани Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене