Тайнствен камък в Родопите лекува всички болести (ВИДЕО)

Високо в западните Родопи, една жена е поела по тежък път. По стъпките и ходят хиляди хора, с надеждата да намерят лек. Последната им спирка е тайнственият камък, чиято магическа сила остава неразгадана и до днес.
Това е родопското село Крибул – малкото село на голямата надежда. От години селището е известно с местността „Скрибина“ и с камъка. Легендите разказват, че той лекува всички болести, стига достатъчно силно да вярваме, става ясно от репортаж на телевизия „Българияа он ер“.

Случило се е и на Юлия Земеделска. Преди 10 години се разболява тежко и оцелява благодарение на скалната арка. Тогава 74-годишната жена дава обет – да помага на хората докато е жива.

Вече 10 години баба Юлия върви към трудния път на изцелението и всеки ден поема мъката на стотици хора.

„Аз не ги лекувам хората. Само им лея куршум и водя на камъка. Вярата ги лекува. Аз не съм по-нагоре от лекаря“, споделя Земеделска пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

Всяка сутрин възрастната жена тръгва към камъка. До скоро е изминавала 6-те километра от дома си до скалния масив сама или на магаре. Но тежестта на годините я принуждава да стига до мистичното място посредством джип.

Сам-сама, с една торба в ръка, баба Юлия си проправя път през гъстата гора осеяна с дрехи. Всяка от тях символично носи частица от болката на стотиците хора, тръгнали да търсят изцеление от камъка.

Едва когато човек е изпълнен със силна вяра, чудесата започват да се случват, твърди лечителката. Казва още, че през годините е станала свидетелка на неща, които и тя самата не може да си обясни. И говори с уважение към змията – пазителката на камъка.

А след повече от 5 часа на скалата, баба Юлия продължава да помага на нуждаещите се и в дома си. След залез слънце обаче идва ред и на дългите нощи, в които възрастната жена не може да се отърси от болката на хората.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене