Фестивал на доброто в село Дамяница

Да станем по-добри. С тази цел санданското село Дамяница провежда днес за четвърта поредна година „Фестивал на доброто”. В навечерието на християнския празник Голяма Богородица, традицията да се предава доброто ще се спази и тази година.

С много усмивки и настроение в празничния концерт тзи вечер от 20.00 часа в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще вземат участие децата на Дамяница, Вокална група „Звънче“ с ръководител Здравка Гошевска, Балетна формация „Жасмин“ с ръководител Наталия Попова, Мъжка и Женска фолклорни групи към НЧ „Климент Охридски“ 1926 – с. Склаве, Фолклорна формация „Славей“ с ръководител Магдалена Танчева, Васил Серезлиев и Пламен Николов към НЧ „ Отец Паисий – 1919“ – Сандански. Традиционната маса с ястия, грижливо приготвени от жители на селото, отново ще събере всички заедно.

„Заедно можем да направим света по-добро място за живеене. На сцената ще се изявят предимно деца, защото те са носители на добротата и невиността. С инициативата „Фестивал на доброто” даваме начало на празника на селото ни, чийто събор е навръх Голяма Богородица на 15 август”, каза кметът на Дамяница – Атанас Ангелов. /kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене