Пътят от Кулата до Солун става двойно по-скъп

С нова 24-часова стачка от вторник, 8 август работниците по магистрала „Егнатия Одос SA“ продължават протестите в отговор на изграждането на нови пътни такси станции, както и планираното разпределение на магистралата.

Стачката ще се проведе по време на търга за изграждане на новите тол пунктове на Кавала и Стримонико. Последната е на пътя от Кулата за Солун и на практика ще оскъпи двойно преминаването, съобщава в. “Български новини”.

Работниците протестират, като искат цената на магистраната такса да остане три цента на километър и заявиха, че: „твърдо се противопоставят“ на планираното удвояване.

„Ние оставаме на нашата позиция на предложената приватизация на магистралата Егнатия Одос като направена вече стратегическа пътна мрежа в Северна Гърция дълга 1000 км, това е против обществения интерес, ще се възползват само потенциалния концесионер и ще увеличи тежестта на гражданите с увеличението на таксите. Пътната инфраструктура в рамките на магистрала Егнатия е изцяло финансирана и вече е изградена и няма документация за осъществимостта на разпределението на финансите е техническите условия”, се казва в изявлението.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене