Мазилка от сграда помля колата на бивша миска от Югазапада

Мазилка от сграда в кв. „Развесена върба“ в Дупница падна върху лекия автомобил „Фолксваген Поло“ на бившата „Мис Дупница“ Диана Барилска. Колата е била паркирана пред магазин в квартала, който се намира в сграда, от която пада мазилка и се руши една от терасите.

Вчера сутринта репортер на „Струма“ отиде на мястото на инцидента. Автомобилът беше все още паркиран там със счупено предно стъкло и остатъци от мазилката върху него. Един от наемателите на магазин заяви: „Тук не е паркинг. Колата да я паркират зад сградата. Няма какво да се оплакват“.

Мазилката и отломките от тераса са паднали от 4 м височина и ако в този момент са минавали хора по тротоара, някой е щял да пострада сериозно. В квартала има голямо движение на хора и автомобили, намира се в широкия център на Дупница и там са разположени много магазини и кафенета.

По телефона бившата „Мис Дупница“ Диана Барилска каза: „От 17 г. живея и работя в Лондон. Личния ми автомобил съм го оставила на едно момче да го ползва. Паркира пред сградата с магазините, тъй като на платения паркинг няма места. Не той е виновен. Да потърсят сметка на собствениците на къщи с рушащи се фасади. Миналата година, когато си идвах в Дупница, падна коминът на къща, която е на съседната улица, и никой не взе мерки, ами ако се беше стоварил върху дете или възрастен, който минава в този момент по улицата! Автомобилът ми е застрахован, аз ще получа обезщетение, но трябва ли някой да стане жертва на падащи мазилки и бетонни парчета, за да се вземат мерки“, попита Диана Барилска.

Преди 20-ина години тя бе една от най-красивите девойки в Дупница и се е окичи с титлата „Мис Дупница“. Барилска работи като модел при Жени Калканджиева, но преди 17 г. замина да живее и работи в Лондон. Барилска не пожела да каже какво работи в момента в Англия. При нея живее и възрастният й баща.

От пресцентъра на общината съобщиха, че веднага са изпратени представители от постоянната комисия на проверка. Собствениците на сградата Гергана Петкова, Гергана Николова, Николай Петров, Милка Стаматова и Радослав Стаматов са издирени и им е връчено предписание за предприемане на незабавни мерки за обезопасяване на сградата и привеждането й във вид, незастрашаващ живота на хората.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене