ЕКСКЛУЗИВНО! Разбиха абланишка банда за наразян тютюн във Варна! Всичко с имена и факти тук!

Варненски полицаи иззеха 500 кг контрабанден тютюн при специализирана операция, задържани са трима мъже, съобщиха от МВР за Топ Преса.
При спецакцията за противодействие срещу икономическата престъпност в землището на село Аврен служителите на реда открили фургон, приспособен за нелегално съхранение и обработка на тютюн без акцизен бандерол.
В момент на рязане на контрабанден тютюн са задържани трима мъже – един от с. Абланица и двама от София, известни на МВР. Това което другите не знаят, е че двамата споменати че са от София всъщност са от хаджидимовското село Абланица със сменени лични карти. Това са криминално проявение Ален Лефтеров Делиев, Абип Конедарев.

Във фургона са открити около 100 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол, други близо 400 кг тютюн на бали; машина за рязане в процес на работа; електронна везна, както и два казана за обработване на суров тютюн.
Тримата са задържани за 72 часа. Установено е, че са се занимавали с престъпната дейност от около година. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се наблюдава от прокурор от Районна прокуратура – Варна. Това което другите не знаят е че въпросната организирана престъна група е наблюдавана от няколко месеца и сигнала е подаден от специалисти от РУП – Гоце Делчев. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене