ЛОШО ПИЯНСТВО! Гастарбайтер от Югозапада побърка цяло село, налита на бабички

Кюстендилското село Стенско настръхна срещу 36-годишен скандалджия и вече събира подписка за взимане на мерки. „Вариантите са или да бъде изселен от Стенско, или съдът да реши да му наложи принудително лечение в специализирана клиника“, каза кметът на населеното място Огнян Янев. Чашата преля след поредния скандал, който безработният Юлиян Данчов предизвикал във вторник вечерта в заведение. Той отправял закани и обиди към клиенти на заведението. „Със сигурност беше пиян, разговарял съм с лекари, те ми обясниха, че той пие хапчета, за да лекува някакво заболяване. Когато обаче медикаментите се комбинират с алкохол, те действали като психотропни вещества“, допълва управникът на село Стенско.

Юлиян Данчов е задържан в полицейския арест 24 ч., съставен му е и акт по УБДХ, а за случая е уведомен и  дежурен прокурор.

„Положението просто е нетърпимо, Юлиян скача предимно на възрастни хора, които отиват да си пазаруват. Последния път беше налетял на 80-годишна жена. Без причина я псувал на майка и дори и казал: „Ще ми правиш свирка“, не може да се говори така“, възмущава се кметът, който търси всякакви възможни начини да предпази селото от мъжа.

„Юлиян е направо заплаха за спокойствието, сигурността и реда тук в селото. Известно време беше на работа някъде по чужбина в строителството, сега се върна, след като оттам не го изтърпяха и го изгониха за алкохол. Мисля, че беше по Италия, но не съм сигурен, сега отново е без работа“, допълва кметът.

Огнян Янев припомня, че миналата година по черешово време 36-годишният негов съселянин отново се проявил. „Счупи кантара в магазина. Подозираха го, че е запалил един джип, но това не се доказа“, каза Янев. „Тук през лятото има много млади семейства, които работят в различните европейски страни, те се страхуват от него и аз ги разбирам“, сподели кметът на Стенско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене