18-г. петричанин стана вицешампион при мъжете в планинското спускане с велосипеди

Със сребро при мъжете и злато при децата до 14 г. се завърнаха колоездачите от петричкия клуб „Виво“ от държавния личен и отборен шампионат по планинско спускане с велосипеди, проведен в курорта Боровец.

Петричанинът Теодор Мавродиев стана републикански вицешампион при едно от първите си състезания при  мъжете. Титлата си от миналата година защити Стивиян Гатев /Free Riders United/, който финишира с резултат 3:24,39 мин. Състезателят на клуб „Виво“, който наскоро навърши 18-г., изостана на 1,84 сек. от победителя. Подиума допълни Росен Ковачев /Gravity/, закъснял на финала с близо 4 секунди след Мавродиев. Другият представител на „Виво“ Иван Атанасов завърши на 9-та позиция от общо 33-ма спускачи, финиширали успешно по рилските склонове. Тедо, както е известен в колоездачните среди, е носител на приза, „Спортист №1 на Петрич” в категория „Юноши“ за 2016 г. и е признат за най-бързо развиващият се млад планински колоездач у нас.

Отлично се представи и първият подгласник на Мавродиев в годишната класация Димитър Мазнейков, който е едва на 13 г. Наследникът на известната петричка фамилия разби конкуренцията във възрастовия сегмент до 14 г. и грабна шампионската титла с време 3:56,14 мин., оставяйки втория в класирането на половин минутна дистанция зад себе си. С доминациите си в DH-сериите и сега на ДЛОШ в Боровец Д. Мазнейков вече е със статут на национален състезател, след като официално му бе връчено трикото с родния трикольор.

СТАНЧО СТАНЧЕВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене