Голям интерес в Благоевград към консултациите, които прави екипът на Фондация Нана Гладуиш – „Една от 8“

Днес сутринта, жени с рак на гърдата получиха психологичаска подкрепа и съвети от дами със същата диагноза в рамките на благотворителна инициатива. Мобилният клуб на фондация Една от 8, беше най-напред пред Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“, а след 12 часа бе разположен на търговската улица в Благоевград в района на Съдебната палата.

Фондация „Една от 8“ представи розовия кемпер, с който ще обикаля страната и ще бъдат провеждани безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.

„Вчера бях в болница, защото не можеха да ме вдигнат от леглото, но днес съм тук“, каза основателят на фондацията Нана Гладуиш, която наскоро беше диагностицирана за втори път с рак на гърдата и в момента е на терапия.

„Това е мобилна версия на фондацията. Ще предоставяме на жените с рак на гърдата в страната индивидуални психологически и информационни консултации, арт терапии, програма със спортни тренировки, програми за здравословно хранене по време на химиотерапия и след това. Ще има различни модули, ще раздаваме перуки, сутиени за жени, преживели мастектомия и тюрбани за главата“, каза още Нана.

Проектът „Сърдечни приятелки“, както се нарича кампанията, стартира в понеделник. Следващата седмица розовият кемпер ще бъде в Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков.

„Ще посетим и Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” в Благоевград, за да се срещнем с пациенти, които преминават лечение с химиотерапия“, съобщават от фондацията.

Останалите градове, в които ще върви кампанията до края на годината, са София, Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Дупница, Кюстендил, Самоков, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас и Ямбол, Враца, Монтана и Видин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене