Специалисти от общностния център „Ранно детско развитие“ в Благоевград помагат на родители в грижата им за децата

В Община Благоевград бяха представени услугите, които предоставя общностният център „Ранно детско развитие“. Той работи от месец август 2016 година и до момента е осигурил помощ и подкрепа на десетки родители.

„Искаме да популяризираме дейността си, защото вярваме, че доброто развитие на детето зависи от добрите грижи в ранното детство“, каза  Васка Китанова – ръководител на Центъра.

В общностния център се предлагат безплатни консултации на родители и деца от 0 до 7 години с педиатър, медицинска сестра, гинеколог, акушерка, юрист, психолог и социален работник.

Веднъж или два пъти месечно в Община Благоевград се провеждат и безплатни групови консултации за бременни и родители на деца от 0 до 7 години, които осигуряват възможност на родителите да получат най-необходимата и важна информация за бременността, раждането и отглеждането на новороденото дете.

„Темите, върху които акцентирам при срещите си с родителите са „Детска агресия“, „Осигуряване на сигурна семейна среда“, „Стилове на възпитание на децата, семейството и последиците от психическото развитие на детето“ и „Кризите в детското развитие““, каза психологът Любляна Димитрова.

Общностният център „Ранно детско развитие“ работи всеки делничен ден в Благоевград на улица „Явор“ N:8 (до VIII СУ „Арсени Костенцев“). / Радио Благоевград

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене