„Пирин“ приема „Септември“ в търсене на първа домакинска победа

На старта на сезона в Първа професионална лига „Пирин“(Благоевград) изненада жънещия успехи в Европа „Ботев“(Пловдив) и го победи с 1:0 в Коматево

Днес “орлетата” излизат в първия си домакински мач и ще се постараят да запазят пълния си актив от точки. Техен съперник ще е новакът „Септември“ (София), който започна кампанията с поражение от „Дунав“ и ще се стреми да стигне поне до равенство на стадион “Христо Ботев”.

Наставникът на „Пирин“ Милен Радуканов ще заложи на същия състав, който надви „канарчетата“. Наставникът на орлетата е наказан за този мач. Наказание изтърпява и Аймен Суда, а под въпрос е албанецът с гръцки паспорт Анди Рения. През седмицата “орлетата” се подсилиха с крилото Радослав Кирилов, който трябваше да бъде картотекиран късно снощи. Атаката на домакините отново ще се води от Станислав Костов, подпомаган от Даниел Младенов, Тодор Траянов и Димитър Благов.

Септември ще бъде без наказания централен защитник Траян Траянов. В тима на Димитър Васев обаче има достатъчно опитни футболисти, начело с Александър Бранеков и Борис Галчев, които едва ли ще се дадат лесно в Благоевград. Крис Гади вече е възстановен, но в предни позиции отново ще стартира Мартин Тошев.

„Пирин“ е в серия от 11 поредни мача без загуба у дома в първенството. За последно отборът претърпя поражение на свой терен срещу „Лудогорец“ на 14-ти октомври 2016 година. Цената на билетите и за този сезон на благоевградския стадион остава 5 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене