След нечовешките жеги, невиждан дъжд удави Петрич!

Десетки автомобили закъсаха, наводнени мазета, улици като море, водата подкопа релсите, истински апокалипсис…

Невиждан дъжд се изсипа снощи в Петрич. За броени минути улиците в града се превърнаха в реки. Десетки автомобили закъсаха и имаха проблем с колите си, заради намокрени кабели.

Критично бе положението в района на жп прелеза, където при дъжд водата от града се изтича към него. Голямото количество вода, което се изсипа е подкопала релсите и една от тях снощи бе „плаваща“, което създаде затруднение в движението.

По пътя от Петрич до с. Тополница паднали и излезли от банкета камъни също затрудниха движението. Служители на АПИ цяла нощ почистваха Републиканската пътна мрежа от падналите камъни.

Днес също се очаква да паднат големи количества дъжд. Обявен е оранжев код в общините на югозападна България. Синоптиците прогнозират обилни валежи, гръмотевични бури и градушки. Възможният валеж като количество се очаква да бъде между 15 и 30 л/кв м като на места може да стигне до 40 – 45 л/кв м, според синоптичната прогноза. Препоръчително е да се стои далеч от водоеми, заради очакваните гръмотевични явления, да не се излиза на преходи или разходки в гората.

При аварийна ситуация жителите на община Петрич могат да се обръщат към кметовете на населените места или да подават сигнали и търсят съдействие на дежурните телефони в Общината, алармират от общинска администрация.

Ани Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене