Григор Димитров е с нов рекорд и 14-и в света

Григор Димитров

Пиронкова се завърна в Топ 40

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров официално подобри рекордното си класиране, изкачвайки се с една позиция до №14, след като испанецът Томи Робредо не успя да защити спечелените точки от титлата си в Казабланка и днес се срина до 18-ата позиция, пише tenniskafe.com.

Припомняме ви, че във вторник хасковлията ще започне участието си на Мастърса в Монте Карло, където през изминалия сезон достигна до четвъртфиналите, а сега има да защитава цели 180 точки. Към момента Гришо се намира под №16 в т.нар. „Ранглиста на живо“, а за да запази позицията си в Топ 15 ще трябва отново да запише поне три победи в Княжеството.

Димитър Кутровски продължава да бъде втора ракета на България, заемайки №347 в тазседмичното издание на ранглистата, а Топ 5 на родните тенисисти се допълва от Тихомир Грозданов (№444), Димитър Кузманов (№479) и Александър Лазов, който се изкачва с цели 91 места до №514 след триумфа си в Шимкент (Казахстан).

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова също отбелязва прогрес и отново се завърна в Топ 40 на световната ранглиста, след като в тазседмичното ѝ издание тя се изкачи с една позиция именно до №40, а този прогрес се дължи на достигането ѝ до осминафиналите в Катовице.

Следващото състезание, на което пловдивчанката е подала заявка, е започващият на 21 април турнир в Щутгарт, а там Цвети по всяка вероятност ще трябва да играе квалификации. В него ще участват седем представителки на Топ 10 в лицето на Шарапова, Радванска, Халеп, Квитова, Янкович, Кербер и Цибулкова, а шансовете на българката да попадне директно в основната схема са минимални, тъй като за целта ще трябва да се откажат цели шест тенисистки.

Най-голям прогрес от родните ни представителки отбелязва Вивиан Златанова, която благодарение на триумфа си в Шимкент (Казахстан) се изкачва с цели 117 позиции до рекордното в кариерата си №690. Джулия Терзийска спечели първата си титла преди две седмици, а чрез спечелените точки през днешния ден дебютира в WTA ранглистата, заемайки №829.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене