ИЗВЪНРЕДНО ОТ ПЕТРИЧ! Бръчков върна Т. Сандъкчиев в общината

„Длъжен съм да спазя решението на съда, то е в сила и съм назначил временно на длъжността –секретар на общинска администрация Туфчо Сандъкчиев!“, това каза преди минути по телефона кметът на община Петрич Димитър Бръчков на път за Благоевград. Потърсен за коментар градоначалникът не даде никакви подробности по казуса с назначаването на бившия секретар по времето на мандата на предишният кмет Вельо Илиев на длъжността секретар.

В момента тя се изпълнява от двама – титулярът, който е спечелил мястото си с конкурс Велко Велев, и възстановения с решение на ВАС –Туфчо Сандъкчиев.

Кметът каза още, че има процедура, в която се изисква да мине определен срок от решението, след това той и екипа му от юристи ще излязат с окончателно становище. В момента юристът на ОбА Рилка Филипова от една седмица е в полагаем годишен отпуск. Неин временен заместник е адв. Евелина Банчева. По времето докато Филипова не се върне на работа и още е в отпуск заповедта за отстраняването на Туфчо Сандъкчиев ще бъде изготвена от Е.Банчева. Тя съжителства на семейни начала с Нако Манастарлиев, експерт в общинска администрация, който пък съди Туфчо Сандъкчиев за това, че бил заплашван от него с уволнение по време на последните кметски избори, че взимал страна в предизборната кампания на сегашният кмет –Димитър Бръчков. Казусът е изключително интересен, защото при отстраняването му отново от длъжност Туфчо Сандъкчиев ще обжалва в съда в Страсбург./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене