Жребият за Югозападната трета лига се тегли в края на юли

Жребият за новия сезон 2017/2018 на най-силната аматьорска група в България ще бъде изтеглен на 31-ви юли, съобщиха от ЗС на БФС София

Не до този момент обаче ще се приемат заявките за участие. Според разпоредбите на футболните администратори крайният срок за заявките ще е 10-ти юли. Това и датата на която окончателно ще стане ясно дали ФК Кюстендил ще участва в Югозападната трета лига. Поне засега няма индикации за обединение с изпадналия от групата „Велбъжд“. А и има проблеми с това къде ФК Кюстендил ще играе мачовете си… Все още не е ясно, ако кюстендилци се откажат дали ще има техен заместник, или не. При този сценарий, и при условие, че не бъде попълнена групата, то отборите ще останат 17 и през новата състезателна година един ще почива. Ако обаче решат да попълнят Трета югозападна лига с друг тим, то най-вероятно това ще бъде ОФК „Елин Пелин“, който бе противник именно на ФК Кюстендил във финалния бараж за определяне на новия член на аматьорската група, но загуби с 3:1.

Това ще стане ясно едва 2 дни преди старта на шампионата и евентуалното нови участници ще имат твърде кратко време за реакция, тъй като новият сезон в най-силната аматьорска група у нас започва на 12-ти юли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене