СКАНДАЛ! Съветникът от ГЕРБ д-р В. Попов изригна: Най-богатите санданчани санират безплатно къщите си по националната програма, това е престъпление

Общинският съветник от ГЕРБ д-р Васил Попов изригна по време на заседанието на Общински съвет – Сандански: „Това е грозна работа със санирането на жилища по националната програма, афиширана за социално слаби. Имотите на най-богатите хора в Сандански попаднаха в списъка за саниране и те се възползват от националната програма. За мен това е престъпление и някой ще трябва да носи отговорност”. Това каза съветникът д-р Васил Попов и заяви, че ще настоява на извънредно заседание да бъдат оповестени списъците с имената на собственици на имоти, които са се възползвали от националната програма, и кой ще носи отговорност за това, че програмата не е за социално слабите жители в общината.

Сред собствениците на имоти, възползвали се от националната програма за безплатно саниране, попадат собственици на фирми, служители в община Сандански, роднини на съветници в Общинския съвет… В списъка са фамилиите Станоеви, Ставреви, Стоянови, Додушеви, Ангелови, Аргирови, Николови. Сред тях са и собственици на търговски обекти, банкови чиновници, търговци, фермери. 100 са заявленията на одобрените за саниране по националната програма за безплатно саниране на частни жилища, като е спазено правото за поредност при подаване на заявленията.

ЛИДИЯ МАНЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене