Мъж остана без 2320 лева премия от тютюн след любовна среща

Мъж обвини жена, че му е откраднала 2320 лева от хотелска стая в Гоце Делчев. А. Б. заведе дело срещу Лиляна К. за това, че му задигнала парите, които той имал от предадена наскоро тютюнева реколта.

Историята се разиграла на 9 април преди четири години. В този ден двамата се запознали в заведение „Афродита“ в Гоце Делчев.

Пили кафе, а след това и водка. В джоба на якето си в найлонов плик мъжът носел пари, част от които били премия за предаден тютюн, а останалата част били негови спестявания. След като  платил сметката, двамата с К. излезли от заведението „Афродита“ и тръгнали към къща за гости. Там наели стая за един час и се усамотили.

След известно време А. Б. влязъл в банята и когато излязъл видял, че жената вече я няма в стаята. Заедно с нея липсвало и якето му, в джоба на което той държал парите от предадения тютюн.

Отишъл на рецепцията на хотела и там видял захвърлено якето си, но без парите.

Съдът обаче откри противаречия относно това къде било намерено якето. При първия си разпит А. Б. твърдял, че е видял якето хвърлено на пода в бара. Взел си го сам и попитал бармана къде е отишла жената.

При допълнителния разпит той отново твърди, че якето е било на пода в бара, а документите му били дадени от бармана.

Заради тези несъответствия съдът прие, че няма преки доказателства относно това, че подсъдимата е взела парите. Налице са само косвени доказателства, които обаче съдът намира за недостатъчни за да бъде прието, че подсъдимата е извършител на престъплението описано в обвинителния акт. Именно затова районните магистрати оневиниха подсъдимата жена./ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене