50 000 лв. без ДДС ще струва второто пръскане срещу комари и кърлежи в Петрич

Започва вторият етап на обработка на зелените площи срещу кърлежи и комари, обявиха от община Петрич

Пръскането се извършва заради настъпването на активния сезон на развитие на кърлежи и комари с цел ограничаване на предпоставките за пренасяне на инфекциозни заболявания. Ще бъдат обработени паркове, гробищни паркове, сметища, зелени площи в детски заведения, социални комплекси, детски площадки и училища, външни площи, канални шахти, проблемни места по поречието на реката, преминаваща по града.

Ще се използват биоцидни препарати, разрешени от Министерство на здравеопазването, които са безопасни за бозайници и птици. Фирма изпълнител е „Пали Пест Протект” ЕООД София.

Третирането започва от понеделник (26.06.2017 г.), и при благоприятни климатични условия по график ще продължи до обхващането на всички площи. Фиксираните часове за обработка с препарати са от 5.00 ч. до 10.00 ч. и след 20.00 ч. Това е времето, в което градинките и зелените зони за отдих не се посещават от деца и възрастни. След обработката на площите задължително ще бъдат поставяни табели, които да информират, че има 24 часов карантинен срок, в който не е желателно да се влиза в градинките. Пчеларите също трябва да имат предвид, че в периода на обработката на зелените площи също следва да спазват времето и инструкциите на информационните табели. Пръскането ще се извърши с модерна и високоефективна техника със студен и топъл аерозол.

Общо 4 фирми участваха в процедурата за избор на изпълнител на дезинсекцията, дезакаризацията и дератизацията на обекти и площи в община Петрич. Общата прогнозна стойност на поръчката е 50 000 лева. Това означава, че общината е осигурила тези пари за срок от една година от подписване на договора. Фирмата-изпълнител е предложила обща цена от 0,03 лв. на квадратен метър площ. Съгласно техническата спецификация, кратността на пръсканията за дезинсекция и дезакаризация зависи от климатичните условия, но не по малко от две в интервал от 20 – 35 дни. Срокът за изпълнението на договора е една година от подписването му, или до изчерпването на сумата от 50 000 лева без ДДС, кое от двете събития се случи първо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене