Председателят на БЗНС – Николай Ненчев – НЕВИНЕН!

Той е оправдан по едно от повдигнатите му обвинения!
Днес стана ясно, че бившият военен министър е излязъл с оправдателна присъда от съда по делото, по което беше обвинен за извършено престъпление по служба в съучастие – като подбудител.
Припомняме, че по това дело Ненчев бе обвинен в престъпление по служба. Според обвинението той е упражнил натиск да не се подпише договор с външната фирма „Лортън“ ЕООД, спечелила конкурса за изработка на армейски униформи, след като предложила най-ниска цена. Темата разбуни обществото и повдигна въпроси като този защо се повдига подобно обвинение и защо при наличието на интендантска фирма към министерството, трябва да се намесват и други фирми.
В случаят Ненчев защитил интендантството, но с това засегна може би други интереси. Бившият ни военен министър бе подсъдим за това, че е дал поръчката на държавна фирма, а не на частна, но може би накърняването на нейния интерес наистина е престъпление, от тяхна гледна точка!

Николай Ненчев има повдигнато и още едно обвинение по повод договора за ремонт на двигателите, тъй като приемайки по-ниската оферта на Полша е ощетил руската страна, която бе с по-високата оферта, като по този начин спести на българската армия и държавата разходи в размер на около 6 млн. лева. Очакваме продължение по делото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене