Благоевград се превръща в музикална столица на България за два дни

Днес и утре Благоевград ще се превърне в музикална столица на България.

Тази вечер БГ Радио ще връчи годишните си музикални награди за пета поредна година в областния център на Пиринско. На сцената ще се изявят Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които досега са били водещи на церемонията.

Утре пък – 17 юни, сцената ще бъде завладяна от френската музика на поредното издание на фестивала „Франкофоли“. Жителите и гостите на града ще могат да чуят любимата на световната публика френска соул изпълнителка от африкански произход Имани /Imany/, пионерът на електро суинг музиката Паров Стелар, заедно с неговата банда. Звездното присъствие ще допълнят македонската група „Фолтин“ и българският DJ Marten, с които започва от 17:30 часа дългоочакваният фестивал.

И тази година входът за мащабните музикални събития е абсолютно свободен за жители и гости на града.

Двете музикални събития ще се проведат в новопостроения парк „Македония“ в района на бившите казарми в Благоевград.

Както E79news писа по разпореждане на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов са взети мерки за безпроблемното осъществяване на движението в Благоевград по време на двете грандиозни музикални събития.

Движението за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт се спира в двете посоки по ул. „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с бул. „Свети Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с ул. „14 полк“ за периода от 09:00 часа на 16 юни / петък/ до 06:00 часа на 18 юни / неделя/. Определен е обходен маршрут, като движението ще се извършва по бул. „Васил Левски“ и ул. „Джеймс Баучер“. Движението ще бъде спряно за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт по западната пътна лента на ул. „14 полк“ в посока кръговото кръстовище с ул. „Александър Стамболийски“, до кръговото кръстовище с ул. „Свобода“. Това ще се случи от 15:00 часа на 16 юни/ петък/ до 06:00 часа на 18 юни/ неделя/. Движението ще се осъществява по обходен маршрут – по улица „Полковник Дрангов“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене