Забраняват любителския риболов до 23 май

риболов

Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков от понеделник, 14 април, се забранява любителския риболов за 40 дневен период.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. Забраната за любителски риболов ще продължи до 23 май, включително, и важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове.

Забраната важи за всички водни обекти независимо от надморската височина. Уловът на карагьоз в българския участък на река Дунав се забранява от 14 април до 30 април включително. Уловът на калкан в общностните води на Черно море се забранява през периода от 15 април до 15 юни, включително.

Уловът на попчета с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта във водите на Черно море се забранява от 15 април до 15 май, включително.

През периода на забраните всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола от инспекторите по „Рибарство и контрол“ от съответните териториални отдели на ИАРА в страната./Дарик/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене