ХУБАВОТО НАДЕ ПРЕД ТОП ПРЕСА: ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ИНТРИГАНТИ!

Бившата моделка Надежда Иванова разказва за разочарованието си от журналистическата професия: Разочарованието идва когато на едно място са струпани хора, които поддържат различни интереси…

Надя, ние сме те представяли на читателите на Топ Преса през 2014 година, когато още беше модел. Животът ти, обаче тръгна в съвсем различна посока…

– Да, по това време бях модел и това бе моя основна професия, хоби и нещо с което  се занимавах три години.

Кой те насочи съм модният бизнес?

– Към моделството се насочих по много интересен начин. Моя братовчедка реши да кандидатства  за модел към една от големите модни агенции в София и аз отидох като неин придружител. В момента, в който аз отидох, докато минаваха нейните проби за снимки, хората ми казаха да си направя една две пробни снимки и аз, за да видя как изглеждам на професионален апарат. Така започнаха нещата. Малко по-късно като се преместих да живея в Благоевград, покойната Миропа Кисьова ме взе за едно от нейните момичета. Нямах договор към нея или какъвто и да е трудов ангажимент. Просто ходех на конкурси, с цел развитие на моята дейност. Бях модел, който е напълно неангажиран към агенцията.

Миропа ми беше приятелка може би повече от 20 години. Какъв спомен ти остави тя?

– Тя беше човек с характер. Човек, който казваше нещата в очите, без да се притеснява от това дали ще те обиди или дали ще ти даде правилния съвет. Просто тя беше много директна даже по някой път и много крайна. Винаги беше много дисциплинирана и държеше момичетата, които представляват нейната фирма да бъдат момичета с морал. Държеше много на това. Всички конкурси, които тя е организирала са били на доста добро ниво.

Защо се отказа от моделството?

– Защото за мен тази среда е прекалено опорочена. Не е пример за работа в България. Просто в България тази професия не е уважавана. Момичетата, които работят също не са уважавани. До голяма степен този тип момичета са много подценявани. Определя ни са като леки. Славата, която градиш определено не носи положителен имидж, а напротив отрицателен. Аз по мен си съдя. Доста от хората, дори и без да ме познават, само заради това, че се занимавах с тази професия имаха много негативно мнение, въпреки че аз съм човек, който винаги е казвал, че се отличавам от прослойката момичета, които срамят тази професия. За мен това е професия. Просто в България нещата стоят така, че тя не е уважавана.

Как реши да се занимаваш с журналистика?

– Сферата, в която аз съм се насочила е много различна от журналистиката…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене