Без категория

Националния печат

печат

В.“Труд“

133 депутати остават без надници, провалили кворума       

Без дневни възнаграждения ще останат депутатите, заради чиито неоправдани отсъствия се провали днешното заседание на парламента. След три опита за събиране на кворум се оказа, че от пленарната зала „са избягали“ 133 народни представители. Предполага се, че съвсем малка част от тях са в командировка или отсъстват по уважителни причини, за което предварително са подали молби. Другите обаче няма да получат дневни надници, която тръгва от 125 лева.

Сменяме доставчика на ток, ако промени условията              

Битовите потребители на ток и газ ще могат едностранно да прекратяват договорите си с доставчици, ако те въведат нови общи условия или се променят цените на предоставяните услуги.

Това предвиждат промени в Закона за енергетиката, предложени за обществено обсъждане от Министерството на икономиката в четвъртък. Поправките се правят през проект на нов Закон за енергийната ефективност.

В.“Стандарт“

Шефове дължат 16 млн. за заплати

16 млн. лв. борчове за заплати са натрупали работодателите през първите три месеца на годината. Така общата сума, която дължат шефовете на подчинените си от предишни години, стана 98 млн. лв. Това разкри за „Стандарт“ шефът на Главната инспекция по труда Румяна Михайлова. Най-много забавени заплати има в търговията, ресторантьорството, сухопътния транспорт и строителството.

Цената на житото пада

Към края на март тон жито се продаваше у нас за 240 лв., сочат данните на Софийската стокова борса. Това е с над 200 лв. по-евтино в сравнение с реколта 2010-2011 г., когато бяха достигнати нива от 459 лв. за тон. През 2011 г. пък цената на килограм хляб беше около 1,40 лв. В момента масово продаваният бял хляб е от 700 грама, като цената му варира от 69 ст. до над лев.

В.“Монитор“

Остеопорозата смъртоносна колкото рака

Остеопорозата води до инвалидност. 11.04.2014 Остеопорозата е смъртоносна колкото и рака. С изключение на белодробния карцином, фрактурите от нея водят до летален изход не по-рядко, отколкото останалите туморни заболявания. Това констатира вчера, позовавайки се на актуално проучване, д-р Пламен Попиванов от Медицинския университет в София по време на кръгла маса в парламента по проблемите на хората с това заболяване.

Пребиха поръчител по бърз кредит за 800 лв. дълг

Шефът на айтоския клон на „Вега 1“ Кенан Юсеин.   Поръчител по бърз кредит за 800 лева от Каблешково беше зверски пребит от „консултантите” на фирмата „Вега 1”. Четиримата души от наказателната бригада начело с шефа на клона в Айтос се изсипали пред дома на 57-годишния мъж. Той бил гарант по дълга на свой приятел, който спрял да погасява задълженията си и така кредитът бил прехвърлен на негово име. Мъжът обаче нямал възможност да плаща, което ядосало представителите на фирмата и те решили да действат.

В.“Сега“

Прокуратурата бездействала по сигнали за корупция срещу кметове

Сигнали за корупция срещу кметове, подавани дори от ДАНС, са отлежавали месеци наред из различни окръжни прокуратури, без по тях да има някакво движение. Това обяви в сряда главният прокурор Сотир Цацаров. Той е разпоредил проверка на всички дела за корупция. По думите му в някои общини, особено в морските, сигналите са отлежавали между 3 и 7 месеца.

Уволнените за провала в Лясковец вероятно ще съдят МВР 

Двамата уволнени заради трагичната акция на МВР в Лясковец – Павел Ангелов и Радослав Георгиев, обмислят да съдят министерството, съобщи Нова телевизия вчера. Новината предизвика гнева на главния секретар Светлозар Лазаров, който пред БНР избухна, че те са извършили предателство.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене