Рафаел Надал влезе в историята! Кралят на клея за рекорден ДЕСЕТИ път на трона в Париж

Рафаел Надал го направи! Испанецът грабна за десети път титлата от „Ролан Гарос“ след смаза Стан Ваврина с 6:2, 6:3, 6:1 и стана първият тенисист с подобно постижение
Успехът на Матадора е още по-значим, тъй като през всичките 15 дни на надпреварата в Париж той не загуби дори сет по пътя към трофея.

За Надал това е общо 15-а титла от Големия шлем, като единствено Роджър Федереr има повече – 18. Испанецът остава зад себе си легендарния Пийт Сампрас, с когото до днес деляха втората позиция в престижната класация.

Триумфът на „Ролан Гарос“ днес пък означава, че от утре Надал ще се изкачи до второто място в ранглистата, изоставайки само от Анди Мъри.

Пътят на Надал до триумфа бе изключителен. Той победи последователно Беноа Пер, Робин Хаасе, Башиашвили, Роберто Баутиста-Агут, Пабло Кареньо-Буста и Доминик Тийм, преди да прегази Вавринка. Матадора не позволи на нито един свой противник дори да помисли за победа, като само два пъти допусна някой да запише повече от 3 гейма в сет!

Рафаел Надал – Стан Вавринка 6:2, 6:3, 6:1

Първи сет
Първият сет започна равностойно, като двамата тенисисти печелиха сравнително лесно сервис геймовете си. В шестия Рафаел Надал стигна до първия пробив в мача. Той направи няколко великолепни ретура, на които швейцарецът нямаше отговор и в крайна сметка испанецът поведе с 4:2. В следващия гейм деветкратният шампион в Париж беше безкомпромисен и поведе с 5:2.

Вавринка сервира за оставане в сета, но отново допусна куп грешки и в крайна сметка сета отиде на сметката на Надал след 6:2.

Втори сет
Втората част започна по прекрасен начин за Рафаел Надал. Испанецът поведе набързо с 3:0 след пробив във втория гейм, който се оказа единствения в сета.

Двамата тенисисти сведоха до минимум грешките си и спечелиха без особени затруднения сервис геймовете. В крайна сметка след 6:3 Надал поведе с 2:0 в сетовете.

Трети сет
В третия сет Рафаел Надал отново демонстрира по-силна игра. Той стигна до пробив в шестия гейм и сякаш това се оказа моментът, в който всички се убедиха, че испанецът няма да пропусне да се качи на трона в Париж за десети път. Матадора спечели сервис гейма си и поведе с 5:2. Вавринка сервира за оставане в мача, но дори самият той не вярваше, че може да сътвори чудото. В крайна сметка такова настина нямаше. Надал проби за 6:2 и се поздрави с крайния успех в мача и турнира.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене