Млада специалистка по ендокринология от Гоце Делчев открива новия си кабинет с благороден жест – безплатни прегледи

Млада лекарка от Гоце Делчев, специалист по „Ендокринология и болести на обмяната“, обяви пред Топ ПРЕСА благородната си инициатива по повод откриването на новия си кабинет в Медицински център-1 в Гоце Делчев, сградата на поликлиниката. 

Д-р Татяна Металова сподели, че с откриването на кабинета си от утре до края на месец юни ще извършва напълно безплатни консултативни прегледи.

Новият кабинет на д-р Металова, под номер 224 – „Ендокринология и болести на обмяната“, отваря врати утре, 12-и юни, в Медицински център -1.

В кабинет 224 до края на месец юни ендокринологът д-р Татяна Металова извършва напълно безплатни прегледи за всички нуждаещи се, което е един благороден жест към жителите на града и региона.

Младата лекарка е завършила специалност „Медицина“ в Медицинския университет в София с отличен успех, след което спечелва конкурс за 4-годишно обучение за придобиване на специалност по „Ендокринология и болести на обмяната“ във Военномедицинска академия –  София.

Приемното време на д-р Металова е всеки понеделник и вторник от 13,30 до 19,30 часа, като в кабинета си /224/ тя ще се извършва амбулаторна диагностика и лечение на пациенти със заболявания, свързани с нарушена функция на жлезите с вътрешна секреция: захарен диабет, метаболитен синдром, нарушения във функциите на щитовидната, паращитовидните, хипофизната, половите и надбъбречните жлези, остеопороза.

В процеса на прегледа младата докторка извършва: снемане на персонална и фамилна анамнеза, провеждана терапия; консултация на резултати от ултразвукови и лабораторни изследвания; изготвяне на диагностичен и лечебен план на пациента.

На всеки пациент с ендокринно заболяване ще се изготвя лечебен и профилактичен план, обучение, схема за контрол на състоянието. Освен обучения на пациенти-диабетици, в кабинета си д-р Металова ще изготвя и индивидуални хранителни режими на пациенти със затлъстяване и захарен диабет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене