ПОТВЪРДЕНО!!! ЦСКА спаси „Свобода“(Пещера), който ще играе и догодина в Трета лига

ЦСКА няма да има дублиращ отбор през следващия сезон. Днес ЗС на БФС потвърди, че е депозиран писмен отказ от дубъла на „армейците“ за участие в следващото първенство на Югозападната Трета лига

Дублиращият състав на ЦСКА трябваше да играе там, след като изпадна от Втора професионална лига.

Очаква се голяма част от талантите на ЦСКА да бъдат преотстъпени на софийския „Царско село“, който ще преследва по-сериозни амбиции през следващия сезон по настояване на собственика на тима Стойне Манолов.

Това означава, че изпадащите от Трета лига в окръжните групи няма да бъдат три, а два. „Свобода“(Пещера) се спасява благодарение на отказа на ЦСКА-София II, а изпадащи са „Велбъжд“(Кюстендил) и „Чепинец“(Велинград).

След като от БФС прегледаха всички възможности по казуса и евентуалните капани, които може да постави, дадоха зелена светлина и играчите от Пещера ще останат в Югозападната Трета лига, откъдето изпаднаха преди това. Те ще се състезават заедно освен със старите си познати и с още 3 нови познайници – изпадналият от Втора лига Банско, а така също класиралите е след баражите в четвъртото ниво на футбола ни ЦСКА 1948 (София), който надделя над ФК Брацигово в Самоков и ФК Кюстендил, който пък излезе победител в двубоя срещу ОФК Елин Пелин в Радомир.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене