Скандално назначение разбунтува ГЕРБ-Якоруда

Кадрово назначение взриви партийното спокойствие в общинската структура на ГЕРБ в Якоруда. Организацията поиска намесата на областния лидер Даниела Савеклиева срещу решение на шефа на Областното земеделско ведомство – Кирил Укев, да назначи за началник на общинската земеделска служба в Якоруда Мая Среброва.

Местните активисти коментират, че дамата, която е юрист по образование, и е родом от село Бабяк, община Белица, е близка до градоначалника Нуредин Кафелов и до ДПС. Според тях няма и необходимият ценз за тази длъжност.
Среброва е бивш член на ГЕРБ, но се задържала в редиците на партията на Бойко Борисов временно, след това решила да работи в синхрон с ДПС.

Назначението й за началник на общинската земеделска служба в Якоруда не е съгласувано с местната партийна организация, откъдето признаха, че това е решение на областния земеделски шеф Кирил Укев.

„Въпросната служителка е назначена временно на тази длъжност. Тя е експерт с дългогодишен опит – 6 години работи във ведомството“, коментира Кирил Укев. Той се учуди на създалото се напрежение в партийните редици на ГЕРБ в Якоруда.

„Нима трябва да назначаваме на такива постове само членове на ГЕРБ?“, попита той.

„Щом като има брожение в структурата тази жена вече няма да е на тази длъжност и решаваме проблема“, допълни Укев.

От партийната организация на ГЕРБ в Якоруда намекнаха, че са готови да хвърлят оставки, недоволни от въпросното кадрово назначение.

„Прави са де недоволстват хората. Поне 5-6 души ми се обадиха и ми заявиха, че са готови да напуснат партията за това назначение. В земеделската служба има хора с необходимото образование, но те са пренебрегнати“, лаконична бе общинската председателка на ГЕРБ-Якоруда Ваня Гатдерова.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене