Обновен и ремонтиран стадион – най-новото бижу на Белица

Ръководството на община Белица успя да ремонтира стадиона в градчето без проект от европейските оперативни програми. След като само преди дни положи асфалт и бордюри на най-важните пътни артерии, нещо, което не се бе случвало близо 40 години, сега администрацията на кмета Радослав Ревански насочи сериозно вниманието си и към подобряване инфраструктурата на най-голямото спортно съоръжение.

На  централната трибуна на стадиона,  който е с олимпийски размери, заблестяха удобни пластмасови седалки. Такова удобство досега  зрителите на стадиона никога на са имали. От днес те ще могат да наблюдават футболните двубои от истински и модерни седалки.

До сега стадиона имаше няколко останали и разбити  дървени скамейки, които бяха демонтирани, трибуната бе залята с бетон и монтирана атрактивна ограда. Самото съоръжение не е претърпявало голям ремонт повече от 30- 40 години.

Редом със стадиона в Белица бяха изградени спортни игрища и площадки в селата Дагоново, Бабяк и Краище. В този момент кметът  е насочил усилията си и към реализиране на проект на голямо футболно игрище в с. Горно Краище.

„Желанието ми е децата на община Белица да спортуват в съвременни условия, които да дават възможност за физическото им възпитание. Физическото възпитание и спортът играят жизненоважна роля на всички нива в общественото развитие. За отделната личност, спортът повишава собствените възможности и заложби, общото здраве и самоопознаването, а за обществото като цяло оказва положително влияние върху здравето, сближаването, мира и социалната хармония. Всички тези дейности са в синхрон с визията на общината за създаване на модерни, комфортни спортни съоръжения, както и промяна облика на всяко населено място в общината. Хората заслужават да живеят в качествена среда. Предстоят редица футболни турнири и те не трябва да се срамуват, а да се чувстват спокойни и със самочувствие“, увери градоначалникът, който гради съвременния и европейски облик на малката община.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене