ЦСКА 1948 е новият член на югозападната Трета лига

ЦСКА 1948 ще играе в Трета лига! Това стана факт след невероятна драма и победа със 7:6 след изпълнение на дузпи в директен бараж за класиране в по-горна група срещу Брацигово, който се игра в Самоков

Футболистите на Валентин Илиев имаха тотално надмощие над своя съперник през всичките 90 минути, но грешките им, най-вече в завършващата фаза, бяха твърде много и така се стигна до изпълнение на дузпи, тъй като по правилник в този двубой не са предвидени продължения. При 11-метровите удари ЦСКА 1948 направи пропуск още при първата дузпа, но после Десподов спаси веднъж и след първите пет изпълнения резултатът бе 4:4. Последваха по още два точни удара, за да се стигне до изпълнението на осмите дузпи. Тогава червените реализираха своята, а след това футболист на Брацигово стреля в напречната греда и така изпрати ЦСКА 1948 в Югозападната Трета лига.

Радостта на ЦСКА 1948 след баража+27

Срещата започна с натиск на символичните гости, които отправиха няколко удара чрез Атанасов, Герман Петров и Трендафилов, но те не затрудниха вратаря на Брацигово. В 18-ата минута ЦСКА 1948 можеше да открие резултата, но капитанът Калоян Стефанов не успя да преодолее Шеров. В 40-ата минута и Джамов пропусна да отбележи след удар с глава от 3-4 метра.

ЦСКА 1948 - ФК Брацигово+89

През второто полувреме ЦСКА 1948 продължи да натиска, но футболистите на Валентин Илиев демонстрираха отчайващи спортно-технически качества и рядко връзваха дори два точни паса. Слабата им игра изпъкна най-вече, когато те стигаха до вратата на противника. Тогава топката им минаваше под краката или пък ударите им приличаха на всичко друго, но не и на изстрел на уважаващ себе си футболист.

Така след 90 минути игра двата отбора прибегнаха до изпълнение на дузпи. При тях късметът бе на страната на ЦСКА 1948, който от сезон 2017/2018 спечели правото да се подвизава в Югозападната Трета лига.

Радостта на ЦСКА 1948 след баража+27

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене