СКАНДАЛ!!! Съдия от Благоевград бе обвинен в черно тото

Изключително скандално изказване направи пред Viasport.bg треньорът на „Берое“ U19 Иван Гаджев за мача с „Левски“ (3:0 за „сините“) от 29-ия кръг на Елитната до 19 г

Гаджев позвъни сам и каза следното: „Този мач бе черно тото от страна на съдиите. На някого е трябвало двубоят да завърши с определен резултат – над 3 гола. Съдиите искаха да завърши с определен резултат, „Левски“ няма участие, нито пък ние.

Реферът отсъди три дузпи за „сините“, които бяха просто фрапантни, скандални, дори момчетата от Левски ги беше срам. Третият единадесетметров удар беше отсъден в 96-ата минута, при дадено 5-минутно продължение. Тогава треньорът на „Левски“ нареди на своя играч да не я вкарва. Той така и направи. Прави им чест. Просто нямам думи, това са деца, на това ли ги учим?! Ние бяхме там с момчета, родени 2000-2001 г.“

„Наши атаки бяха спирани с комични засади, имаше и други неща. При третата дузпа реагира страничният съдия, който размаха флага. А наш футболист (бел. авт. Сафет Ферад) игра с глава. И всичко това насред София, на „Герена“. На всичко отгоре мачът бе гледан от треньори, които в момента карат лиценз УЕФА „А“. Имаше страшно много хора. Заставам с името си, ще реагираме и като клуб. Искам да се вдигне шум, ще направя всичко необходимо, трябва да се борим с грозното явление, защото иначе всичко отива на вятъра, целият ни труд“, добави Иван Гаджев.

Пред Viasport.bg наставникът на “ Левски“ (98) Йордан Петков потвърди думите на своя колега:

„Изключително неадекватно съдийство. През целия мач. А двата отбора искаха да играят футбол и се получи добър, двуостър мач. Първата дузпа не я видях, втората може би я имаше. Но третата бе изключително скандална в 6-ата минута на 5-минутно продължение. Нямаше нужда от такова. Топката удари футболист на Берое в главата и бе отсъдена дузпа. Излязох на терена и казах на моя футболист Божидар Божилов да изкара топката в аут. Той така и направи. Ръкопляскаха ни. Не е редно да се прави такава подигравка нито срещу Берое, нито срещу Левски, нито срещу който и да е отбор.“

Главен съдия на мача беше Симеон Великов от Благоевград, а негови асистенти – Костадин Тановчев и Евгени Маринков.

В БФС са уведомени всички, които движат процесите около детско-юношеския футбол и феърплея. Начело с отговорника за битката с черното тото Марио Костурков.

Редът е такъв, че за поведението на Симеон Великов и компания първо трябва да се произнесе съдийската комисия, която ще гледа пълен видеозапис. Треньорите и делегатът на срещата пък ще напишат доклади. Така случаят ще отиде в комисията по „Етика и феърплей“, която трябва да се произнесе.

Колкото до мача, Божидар Божилов открива резултата от първата дузпа в 30-ата минута. Втората е реализирана от Георги Недялков в 35-ата. В 89-ата Божилов прави 3:0.

Той е футболистът, който по нареждане на Йордан Петков пропуска 11-метровият удар в 90-ата (+6).

Двубоят започна с минута мълчание в памет на загиналия преди дни футболист на „Берое“ Мартин Ковачев. Старозагорци носеха специални тениски в памет на бившия си съотборник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене