Футболист на Пирин стана хайдутин

Александър Башлиев облече автентична хайдушка униформа, за да се включи в заснемането на видео посветено на 140 години от Априлското въстание. Защитникът на Пирин и колегите му от българския национален отбор по футбол подготвят специална изненада не само за своите фенове, но и за всички българи. Преди 1 година бяха представени новите екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание. Героите в новия клип от кампанията #заеднавединритъм са хайдутите, неоспорим символ на патриотизъм, непримиримост и борба. По този начин нашите национали отдават почит на смелите ни предшественици и показват, че техният дух е жив и днес.

В дните преди подготовката за предстоящия мач срещу Беларус, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200 годишни оръжия, за да заснемат вдъхновяващо видео за двубоя с Швеция на 31 август.

За българските национали снимките бяха вълнуващо преживяване, по време на което те изцяло се потопиха в атмосферата на хайдушки лагер, припомниха си славни моменти от нашето минало и мелодии на емблематични народни песни и научиха любопитни истории за хайдутите от консултантите от сдружение „Хайдути“. Футболистите сами зареждаха пушките с барут, стреляха и се питаха колко животи в името на родината са отнети с оръжията в ръцете им. Националите вярват, че това видео ще припомни на бълтарите каква нация сме, както се случи с тях самите.

Засега сюжетът на видеото ще остане изненада.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене