Български и македонски младежи от Гоце Делчев, Гърмен, Брезница, Мосомище, Босилово и Струмица се учат как да стартират свой бизнес

Стартира втората част от обученията за млади предприемачи по проект Старт-ап Академия на Сдружение на предприемачите в регион Гоце Делчев, подкрепящ младежи до 29 години да развият знания и умения за развитие на собствен бизнес.

В обученията участват 10 младежи от Гоце Делчев, Гърмен, Брезница и Мосомище и 10 младежи от Босилово и Струмица, Македония. Лекциите надграждат наученото в първата част от Академията, която стартира преди няколко седмици, като този път изцяло се съсредоточават върху практически занятия, решаване на казуси и най-вече разработване на бизнес идеи по групи.

Младежите имат 5 дни да довършат своето обучение заедно с четрима различни лектори, които са специалисти в различни сфери – предприемачество и бизнес за микро и малки предприятия, финансиране на бизнес идея и разработване на работещ бизнес план, наемане на екип и проектиране на атрактивен уебсайт на стартиращата фирма.

След приключване на обученията, младежите ще работят индивидуално с виртуална фирма и с ментори за развитие на практическите им умения. 3 месеца ще са мениджъри на виртуално онлайн производствено предприятие със служители, отдели и налични средства с цел натрупване на практически опит и повече увереност.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Интеррег – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България –Македония, с водещ партньор Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев.

ХРОНИКА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене