Нагло нападение в Югозапада! Младеж почука на входната вратата на 28-годишен и го прободе в гърдите пред очите на баща му

Окръжният съд в Перник наложи наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на 26-годишния Евгени Лазаров от Перник за опит за умишлено убийство на 28-годишен мъж от квартал „Тева“ в Перник. За тежкото престъпление наказанието е лишаване от свобода 15 години, но след като обвиняемият се призна за виновен и процесът протече в условията на съкратеното съдебно производство, наказанието му бе намалено с 1/3. От наказанието му се приспада времето от задържане под стража след извършеното престъпление.

Драмата се разиграва на 14 октомври 2016 година около 18,30 ч., когато Лазаров позвънил на вратата на апартамента в квартал „Тева“, където живеел пострадалият. На етажната площадка се разразил скандал, при който Лазаров намушкал с нож в гърдите опонента си пред очите на баща му. Бащата сигнализира в полицията и в ЦСНМП. Раненият е закаран в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“, където е оставен на лечение без опасност за живота, а полицаи от Първо районно управление задържат престъпника.

Лазаров е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за тежко умишлено престъпление, познат е с грабеж, наркотични вещества, преработване на газово в бойно оръжие и причиняване на лека телесна повреда. За някои от престъпленията е осъждан с влезли в сила присъди.

За опита за убийство той трябва да заплати на пострадалия 30 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, болки и страдания. Лазаров трябва да заплати по сметка на ОД на МВР – Перник сумата от 1141,74 лв. за направени разноски от фазата на досъдебното производство, а по сметка на Пернишкия окръжен съд – сумата от 80 лв. за направени разноски от фазата на съдебното следствие, както и държавна такса от 1200 лв., съразмерно уважената част на иска на пострадалия.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене