Хандбалният „Пирин“(Гоце Делчев) продължава да мечтае!!! Треньорът Николай Пиргов: „Без община Гоце Делчев и на нашите фенове подкрепата им нямаше да постигнем тези резултати

Тимът на неврокопчани изравни серията от финала за 3-4 място в“А“ ХГ и запази шансовете си за спечелване на бронзовите медали след 26:21 срещу „Чардафон“

Това на практика бе повторение на разликата между двата тима седмица по-рано, когато тя отново бе 5 гола, но в полза на габровци – 28:23. Състезателите от града край Места съвсем заслужено победиха съперника си за удоволствие на местните фенове, след като поведоха още в началото и не позволиха на гостите поне да стигнат до изравняване, а до 10-та минута южняците водеха с 5 гола. Именно в 10-та мин. падна и първия гол за габровци, за което голям дял имаше вратарят Димитър Ортомаров. Силни прояви на вратата имаше и сменникът му Александър Георгиев, който спаси 2 дузпи на най-добрия до момента реализатор в елита ни Димитър Петков. Гоцеделчевци успяха с добра защита да накарат съперника да греши често, което се отрази и в крайния изход от първата част, когато се оттеглиха с 6 гола аванс – 15:9.

След почивката обаче се повтори една стара слабост на тима, в който явно играчите  на „Пирин“ бяха решили, че са си свършили работата и аристократично пропиляха отлични възможности за увеличаване на преднината, а на няколко пъти направиха елементарни грешки. Отпускането на червените в този мач между 40-та и 52-та мин., бе използвано максимално „Чардафон“, които доведоха разликата до 1 гол. След това подопечните на Николай Пиргов се върнаха в мача, а двамата вратари на неврокопчани Димитър Ортомаров и Александър Георгиев. До крайния съдийски сигнал гоцеделчевци успяха да бъдат по-добрия отбор и да спечелят срещата, в която Мирослав Владков показа защо е лидер на отбора, след като отбеляза и двете отсъдени дузпи в този двубой и отбеляза 10 гола, ставайки за пореден път голмайстор не само за своя тим, но и в мача. За гостите 7 попадения към сметката си добави Димитър Петков, който бе най-резултатният в състава на „Чардафон“.

„Определено в този мач играхме по-съсредоточено и много по-добре. Имахме своите грешки като тази, че си позволихме отпускане, което за малко да бъде наказано. Определено и силите не стигнаха на някои състезатели, но в крайна сметка най-доброто е, че продължаваме да мечтаем. Ще направим  всичко необходимо, за да се подготвим по възможно най-добрия начин за реванша в Габрово, където няма да ни бъде лесно. Те имат предимството домакинство, но както се видя, ние не отстъпваме на тях и имаме своите реални шансове да спечелим мача след седмица и да се класираме на 3-о място. Искам специално да благодаря на община Гоце Делчев и на нашите фенове, без чиято подкрепа нямаше да постигнем тези резултати. Нашето взаимодействие е пример за това как може с общи усилия да се работи в положителна насока и да се постигат резултати,“ коментира главният треньор на „Пирин“ Николай Пиргов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене