Съпругата на ексдепутата от Г. Делчев Г. Андонов с нова бизнес идея

Съпругата на бившия депутат от ГЕРБ – Гоце Делчев  Георги Андонов – Веселина, от една седмица е в усилена кореспонденция с РИОСВ – Благоевград заради последната си бизнес идея – да построи учебен център в местността Жингов бряст, в землището на село Гайтаниново. Причината е, че екоинспекцията й изиска допълнително доста информация по инвестиционния план, който В. Андонова представи, и в момента наети от нея специалисти изпълняват допълнителното задание на РИОСВ – да опишат как изглежда в момента имотът, предмет на инвестиционното намерение, и за какво се ползва, да преценят колко и какви дървета трябва да бъдат премахнати, преди да започне строителството, да опишат ще има ли ограда около имота, целият терен ли ще огражда тя, или само част от него, от какъв вид ще е  и как ще бъде изградена, да очертаят и местоположенията на трасетата на предвидените от бизнес дамата за изграждане външен водопровод, електрозахранване и канализация.

Съпругата на бившия депутат ще строи въпросния учебен център с фирмата си „Виа Кънстракшан“ ЕООД, която е с капитал 10 лв., регистрирана е в Гоце Делчев, но за кореспонденция с НАП дамата е посочила адрес в София, район Витоша, ул. „Севастократор Калоян” № 30.

Центърът ще бъде върху терен от 3,5 дка, които са само част от общ парцел с големина 10,767 дка, бивша частна общинска собственост, който съпругата на депутата купила на 4 април 2016 г. от община Хаджидимово. Имотът е в близост до тузарското екоселище „Омая”, в което една нощувка е 240 лв., в съседство е и язовирът на родното село на ексдепутата Нова Ловча. До терена за учебен център е и фамилната ферма, правена по европроект.

Визията й за центъра е да има зали за обучение, заведение за хранене с капацитет 50 места, конферентни зали, 20 стаи за нощувка, всяка от които с размера на гарсониера от 32 кв.м, складови площи, кухня и други.

Захранването с вода за питейно-битови нужди ще се осъществява от водопроводната мрежа на с. Нова Ловча чрез изграждане на нов уличен водопровод, от същото село центърът ще се снабдява и с електричество, а при необходимост от по-голяма мощност има вероятност за допълнително енергия от ВЕП 20 kV „Парил“, преценила е ексдепутатската съпруга.

Според РИОСВ, ако В. Андонова изпълни поисканите й допълнително от тях данни за оградата и дърветата в терена, инвестиционното й намерение ще бъде одобрено без проблем.

Съпругът на инвеститорката Георги Андонов, който изкара 2 и половина мандата като депутат, влезе в 41-ото НС като втория по големина арендатор в Благоевградска област с над 3000 дка земя под аренда край родния Гоце Делчев, на които отглеждаше главно картофи. Той има и фабрика за сортиране на картофи, хранителни магазини в Гоце Делчев и интереси в строителния бизнес в София.

След като на тези парламентарни избори не успя да попадне в листата на ГЕРБ, сега Г. Андонов изцяло се е отдал на частния си бизнес, който до момента се управляваше от брат му.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене