Гръмна голям скандал с черно тото в родната Първа лига! Май ще изхвърлят отбори

УЕФА се осъмни в честността на мач от Първа лига. Става въпрос за срещата между Монтана и Славия (3:4) заради съмнения за черно тото

До тези действия се стигна в резултат на 33-страничен доклад, изпратен от УЕФА до БФС. Документът пък е препратен от футболната централа до разследващия орган. Срещата се игра на стадиона в Ловеч на 15 април и завърши 4:3 за „белите“, като до 62-ата минута символичните домакини от Монтана водеха с 3:1, съобщава „Меридиан мач“.

УЕФА цитира данни от Системата за откриване на измами при залагания, сочещи недвусмислено, че „провеждането или резултатът от тази среща са били неправомерно повлияни с оглед на поучаване на печалби от корупционни залагания“. За постигането на по-голяма достоверност и представителност са ползвани данните на повече от 550 световни букмейкъри.

УЕФА отбелязва, че още преди мача в български букмейкър са били направени неимоверно големи залози за загуба на Монтана, които довеждат до срив и неестествено ниски коефициенти за победа на гостите. Това не може да се обясни с някакви драстични промени в състава, защото Монтана залага на малък брой млади играчи.

„При противниците им липсваха някои титуляри от тяхната стартова листа, което единствено поражда съмнения относно почтеността на този мач“ се казва в писмото от евроцентралата.

Големите пари за срещата обаче се изсипват на живо в последните 25 минути при резултат 3:3. тогава коефициентът за загуба на Монтана не нараства с приближаването на края на мача, както е нормално, а напротив – започва рязко да пада. Чак след 4:3 в 82-ата минута букмейкърите връщат коефициентите на обичайните нива, а последвалото „замръзване“ на срещата подсказва, че нередностите вече са завършили.

От прокуратурата вече са информирали Славия и Монтана за течащото разследване, а още през следващата седмица ще започнат първите разпити на играчи, взели участие в двубоя.

Припомняме, че правилникът на БФС предвижда изхвърляне на двата отбора от Първа лига и глоба от 40 хиляди лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене