Истината за „ХАВА от Крибул“: Потърпевшите проговарят! Внимавайте истината ще боли!

ВАЖНО ДА ВИ СЪОБЩИМ – ПРЕДИ ДА ЧУЕТЕ ЗАПИСА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ И ТЕЗИ КОИТО СТЕ НА НАША СТРАНА, ЧЕ ЩЕ НИ ПЛЮЕТЕ.

Сега за докажем истината, пускаме запис против волята на наш източник. Той е жив човек. Казва се Сюлейман Чаушев. Роден е в Крибул. Разговора е проведен на негоия личен мобел телефон на наш служебен и имаме всички доказателства за това. Защо го правим? За да си изчистим името? Да и това но защото и законът ни задължава. Известно е че, когато при нас в медиите попадне един такъв сигнал с толкова тревожна информаци, за наличине на сериозно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ние сме длъжни да реагираме. Това е истината уважаеми читатели на Топ Преса – в Крибул явно действа групирвка – ОПГ за нелегален бизнес за доене на пари от хората. На много пари. От болката им, от надеждата… Ето ви истината. Ще я коментираме следващият петък в Топ Преса.

Чуйте как предлагат почерпка, хапване и пийване на Топ Преса, за да си мълчим… При някои журналисти явно този номер минава… за нас най-важно е истината да излезе на яве..

– Добър ден, г-н Чаушев търся…?

– Добър ден. Да…

– Обажда се Георги Иванов от вестник Топ Преса. Получихме информация, че Вие сте един от хората, които също е рекетиран от Земеделски…

– Еми…Слушайте сега. Това каквото е било…Аз съм на болница в момента, диабетик съм. Това каквото е било си е останало между нас. Аз не мога там с тия истории, г-н журналист.

– Тоест  на вас не ви се занимава с тези хора?

– Не искам да се занимавам с тези хора, защото ще ми направят беля, ще ми запалят колите… Аз имам техника. Просто това което е било е отминало. Не ме вълнува камъка, не ме вълнува Земеделски.

– Да, да..

– Искам да ме разберете…

– Разбирам ви напълно.

– Диабетик съм, болен съм. Моля ви са не ме занимавайте, защото ще ми направите беля.

– Разбирам ви напълно. Идеята ми беше, ако нещо можем да помогнем…

– Еми, благодаря. Ако има нещо ще намеря начин да ви се обадя, защото и прокуратурата ме викат. Аз съм на болница, диабетик …И да си отварям още по-големи проблеми и бели не желая. Моля ви се,  разберете ме. Ако трябва ще почерпя, ще се видим, ще пийнем, но…

– Не, не, не на нас като най-голямата медия в югозапада идеята ни е да разнищим този случай до край.

– Сега слушай…Като информация, изгониха ме, изгониха ме да не возя. Аз съм диабетик, трудостроен съм по болест инвалид. Исках да си изкарам някой лев да си купя хапчета и така и не стана.

– Да…

– Разбира те ли?

– Изгониха ме Кезим и тоя Мустафа Чаушев и Иванчо. Но, както и да е. Казвам ви го като информация, но моля ви се не ме забърквай, защото ще ми направите беля. Аз съм болен човек. Ще ми запалят къщата, колите и така.

– Това са хора,  които са способни да направят това нещо?

– Способни са. Те там са хванали едни прости момчета, те ги слушат и не искам…Моля ви се, разберете ме…

– Разбирам ви напълно…

– Ако сте разбран човек, искам когато дойдете в Крибул ще ме намерите, ще почерпя, ще седнем, ще харнем, ще пийнем, но не искам да се занимавам с тях.

– Да, разбрах ви  напълно.

– Моля ви се, казах ви като информация, но не ме бъркайте. Разберете ме, моля ви се много.

– Добре, благодаря ви много.

– Аз съм сирак. Изстрадал човек. Постигнал съм некви цели…Имам си трактори, имам си коли, возя си дърва, ора си. Платил съм си данъците към държавата…Всичко каквото трябва ми е направено. Заповядайте, като се прибера от болница, вие ако идвате на там…Утре може да се прибера следобед, заповядайте  ще ви почелпя, ще се видим, ще побъбрим и така…

– Да, добре ще се чуем пак

– Моля ви се, лек ден. Моля ви се, лек ден. Айде чао, чао

– От Топ Преса към пак. Извинявам се, че пак ви безпокоя. Този номер дето ми го дадохте човека не вдиха. А аз искам да  направя едно разследване и да дойда до там и не знам дали си заслужава да дойда да снимам и да видя какво се случва с тия хора. Има ли човек, който да застане пред камерата да говори?

– Ами, приятелю…Слушай сега, той явно не вдига защото сигурно е разбрал, че си от Топ Преса. Незнам по какъв начин. Мен ме няма , аз съм на болница в Благоевград, казах ви.  Незнам някой дали ще има…Сега хората питат, се ще има от селото някой да ви каже какво представлява. Но иначе, аз нали моля ви се, моля ви се не ме…казах ви като информация  не съм доволен от тях, но ще ми направят големи поразии и после няма да се опрааа цял живот.

– Информацията, коята получихме е, че тоя Земеделски е рекетирал вас и е свалял хора от вашия джип, защото возите хора…

– Той ми беше пратил един човек от Долно Дряново, като такъв някакъв бодигард. Даже и аз звънях и на нашият кмет да ни окаже съдействие. Но така или иначе после се разбрахме и аз спрах да возя. Щом, като не съм удобен. Нали, нищо че ние 20 години сме си пиели ръкията заедно, но парите нямат брат, нямат сестра, знаете.

– Да, да…

– Казах  ви като информация, кои са  в центъра на играта: Кезим, Мустафа Чаушев и Иванчо.

– Това е истината, че той е свалил хората от вашата кола ли е или е джип?

– Свалиха ми ги  от джипа хората, че майка му няма да ги мине на камъка, които се качват с моя джип.

– Да, да ясно.

– Тя ме плюеше там, най-различни… Аз като възрастна жена…съм я  търпял, мълчал. Той ме псуваше в очите. Имаше хора от София, които го направиха резил. Псуваше ме „Да те еба в боклука” и т.н.

– Пред хората?

– Да, пред хората.

– Ужас, ужас…

– Да той е голям бокбук, затова ви казвам, не ме бъркайте защото ще ми направи големи поразии и няма да се оправя цял живот.

– Разбирам ви, разбирам

– Моля ви се каквото трябва ще почерпя, ще се видим, ще си правим моабети, но не ми споменавай името.

– Добре, добре само да попитам според вас като човек, който е возел хора там към нея…Тази жена наистина ли лекува или просто си е шарлатанка?

– Слушайте ме сега в момента съм на 51 година, тя не лекува, лекува самия камък излъчва енергия, която енергия помага хората негативно. Разбирате ли ?

– Да, да

– Камъка е изследван от Айше Садъкова с директора на училището.  Сега 2005 ли е 2002 ли е може да следите в интернет канал 1 предаване „Атлас” „ По следите на траките”. Още от тогава е камъка и си е работел. Вековно си е работел камъка. Майка и на Айше, почина жената внезапно. Здрава и права върна се от камъка и я намерихме починала пред печката. Аз съм там зет. Разбираш ли?  Там помага камъка, но не бабата. Помага самият камък.

– Ясно. Добре.

– Тя нищо, тя нищо. Тя просто лъже хората, че се моли, но тя не знае нищо. Тя е проста и тъпа, тя не може да си напише името, тая жена.

– Ясно, яснно всичко е пиар. Всичко е пиар.

– Аа, така. Аз към и орал на нея. Тя десет декара тютюн е сеяла. Аз съм и орал с трактора. Спали са у нас да им изора.  И свъщност станах неудобен на Иван и на комшиите. Моля ви се не ми споменавайте моето име, защото ще направим голяма беля.

– Добре, значи ние другата седмица, като дойдем надолу ще се чием.

– Да, ще се видим , ще почерпя  и т.н.

– Добре, благодаря ви

– Айде чао, лек ден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене