Официална позиция на медийна група Топ Преса, относно осъждането на журналиста Мартин Карбовски!

Журналистът Мартин Карбовски е осъден за „преследване като форма на дискриминация“ срещу правозащитник, съобщиха от Българския хелзински комитет.

Решението на Софийския районен съд е от 27.04.2017 г. Карбовски е осъден за фрагмент от негово предаване, излъчено по вече несъщестуващата TV7 на 12.01.2014 г., да плати пари на „обидения“ и да плати на медия да му се извини. На всичкото отгоре, в решението съдията е „заповядал“ на Карбовски да не закача „обидения“ повече.

Скандалният журналист обяви, че ще обжалва решението… ГОЛЯМА НОВИНА – НЯМА ЩО! Пасквила на кометита обиколи „обективните“ медии, за да покаже, че има и лоши, има и добри. Сега какво? Очаквате Топ Преса да тръшне хора и ръченици, че ден преди да ни оплюе от ефира на btv и кутилото на бата Хава от Крибул – да си постне на стените: Карбовски е осъден? Просто не ни познавате, ако сте си го помислили. Напротив! След това решение Топ Преса и всички наши медийни партьори ще се присъденият официално към каузата анти Български Хелзински комитет.  Кои са БХК? Кои са свързаните с тях организации? Каква е целта на тяхната политика? От къде се финансират? За да разберете истината, следвайте парите. Българският хелзинкски комитет (БХК) има тесни връзки с Институт „Отворено общество“ на Джордж Сорос и свързани с него организации. А какво е Отворено общество? Има многобройни национални и интернационални версии на института „Отворено общество”. Те са изключително гъвкав стратегически инструмент за мощни геополитически влияния в отделните национални държави в Централна и Източна Европа и развиващия се свят.

Тук без излишно суетене следва да отметнем завесата на тотални медийни манипулации и да го кажем направо — става дума за разлагащи влияния, разрушаване на традиционната национална културна, образователна и демографска инфраструктура, провеждане на системни и педантични глобализационни „активни мероприятия”, водещи логично до национален разпад и вкарване на съответните нации в мрежата на неоколониалистите на западните метрополии.

И този паразитен популистки пропаганден октопод днес е победил един журналист в съда … на първа инстанция. Дано не стане това на последна. Това, ако беше някакъв частен случай /например съдебните дела на Карбовски с Телеман/, ние от Топ Преса нямаше да вземем позиция. Но този път няма как да подминем, че на лице е опит за удар със съдебна бухалка над свободата на словото у нас. Както му го написахме и на самия Карбовски – не сме съгласни с мнението му за хавата на Хава, но сме готови да умрем за свободата да го изрази. Опитът да се фалира един журналист, да му се запуши устата, при това със съдебна заповед, ни води стремглаво в посока Турция и Ердоган. Осъзнайте се, бе хора! Нито на Карбовски му трябва нашата подкрепа, нито него толкова го обичаме, за да го защитаваме. Въпросът е принципен. Утре всеки един от вас ще бъде осъден и съдия изпълнител ще му вземе къщата, ако напише статус във фейсбук с думите „циганин“, „простак“, „доносник“ и пр. А тези думи не са внесени от чужбина, те ни заобикалят и ние знаем тяхното съдържание. Това не е свободна държава. Това не е демокрация. Това е икономическа и политическа окупация. Преди години ни превзеха с Червената армия – мирно, сега го правят с пропагандната мафия. Ебете си майката, правозащитиници, духайте супата, няма да ви мине номера… Ето за това медиите търсим постоянни варианти да се пазим от съдебната репресия, от законната цензура от опита за фалит… Да се пазим от пазачите!

Долу ръцете от своодното сбово, от свободната журналистика, от свободата да се изразиш свободно. Ще се плюем, ще се хвалим, ще си вадим кирливите ризи… свободно, независимо и постоянно. Това е нашата мисия. Това е нашата работа – на свободните журналисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене