„Пирин“(Благоевград) записа драматично поражение срещу „Локомотив“(Горна Оряховица)

Играчите на Александър Димитров прекъснаха ужасната си серия от четири срещи без победа

Първото попадение на стадион “Локомотив” реализира Стефан Цонков, който с глава се разписа в 16-ата минута. Димитър Благов изравни шест минути преди края на първата част. Второто полувреме стартира отлично за гостите. Звездата на “орлетата” Станислав Костов вкара за 1:2. В 58-ата минута Цонков вкара втория си гол в срещата. Крилото на “железничарите” Фунду направи 3:2, Софиен Муса вкара четвъртия гол във вратата на Красимир Костов. Крайният резултат оформи резервата Иван Цветков три минути преди края на срещата.

Първата интересна ситуация на стадион „Локомотив“ дойде в седмата минута, когато централният нападател на домакините Софиен Муса свали с глава топката към Стефан Цонков, който обаче стреля изключително неточно. Играчите на Александър Димитров пропуснаха отлична възможност да открият резултата.

Секунди по-късно Цонков проби отдясно и центрира към Муса, който овладя кълбото, но ударът му не успя да затрудни стража на „Пирин“. В 16-ата минута логично падна попадение в мрежата на „орлетата“. Бранителят Стефан Цонков се разписа след центриране от корнер. Той бе оставен непокрит и от близка дистанция успя да матира Красимир Костов.

В 39-ата минута „орлетата“ изравниха резултата в Горна Оряховица. Попадението реализира Димитър Благов. Атакуващият футболист заби своя трети гол от началото на сезона в елита.

Втората част започна малко по-добре за гостите и логично падна нов гол в мрежата на Стефано Кунчев. В автор на попадението се превърна Станислав Костов, който се справи с лекота с Жан Амброуз и с удар под гредата нe остави шанс на стража на домакините. Все пак в 58-ата минута “черно-белите” изравниха. Стефан Цонков засече с глава центриране от корнер и по този начин отбеляза втория си гол в срещата.

В 78-ата минута капитанът на „зелените“ Александър Башлиев направи груба грешка, той загуби топката от Бен Отман, който се пребори добре, центрира в наказателното поле към Фунду, който овладя кълбото и с фантастичен фалцов удар матира Костов.

Секунди след това и Софиен Муса бе много близо до това да накаже младия вратар на Пирин, но ударът му с глава срещна горната греда. В 86-ата минута обаче мощният таран не сбърка и отбеляза така желаното от него попадение.

Само минута по-късно резервата Иван Цветков отново показа голямата си класа. Опитният нападател стреля много технично от дистанция и върна интригата в сблъсъка. В продължението на срещата Иван Цветков направи невероятен пропуск. Башлиев проби отдясно и центрира към нападателя, който от близка дистанция шутира, но Стефано Кунчев показа класа, спасявайки вратата си от четвърти гол. Това бе и последната интересна ситуация на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене