Местния печат

„Вяра“

Цели фамилии на хранилка в община Самоков! Съпругът на Марияна Китанова – Христо, от заместник на партера назначен за младши експерт, самоковци питат: Има ли конфликт на интереси и при съпрузите Бодурови, Чангърови, дъщерята на зам.-кмета Сайменов…

Съпругът на общинската служителка Марияна Китанова – Христо Китанов, е назначен за младши експерт “Управление при криза“ в Общинска администрация-Самоков, алармираха читатели на редакционните телефони с въпроса: Налице ли е кофликт на интереси?

Съдия №1 на Дупница Ели Скоклева пред „Вяра”: Лихварите Близнакови могат да си търсят незаконните кредите чрез съда, така е по закон, не е наша работа да ги проверяваме

„Магистратите в Дупнишкия районен съд не са събирали пари от лихварската дейност на Ивона и Сотир Близнакови”, заяви специално за „Вяра” административният ръководител на Районен съд-Дупница съдия Ели Скоклева. По отношение на казуса „Близнакови” тя беше категорична: „Такъв е законът, няма как някой да се провини, докато следва стриктно буквата на закона”, отсече Скоклева.

С 244 000 евро изграждат парни инсталации в 3 забавачки в община Струмяни, кметът Емил Илиев: Ще се намалят разходите за ел. енергия и дърва

Нова парна инсталация на трите филиала от ОДЗ „Патиланци“ –  в село Микрево, Струмяни и Илинденци, както и детска градина в македонското село Василево ще бъде изградена за 490 000 евро, след като кметът Емил Илиев подписа договор за изпълнение с македонския град Струмица. Бюджетът е общ, като част от парите (245 000 евро) отиват в община Василево.

Бившият военен Крум Аргиров фаворит за шефския пост на УВЕКС-Сандански

Съпругът на шефа на Детски ясли-Сандански А. Аргирова – Крум Аргиров, се очертава като фаворит за поста директор на УВЕКС – Сандански. Той е бивш военен, в момента е пенсионер. По предложение на кмета на община Сандански Кирил Котев досегашният управител Тодор Гикински беше освободен от поста си след решение на общинските съветници, тъй като договорът му за управление на водното дружество е изтекъл преди повече от 1 година.

ГЕРБ депутатът от Дупница Ивайло Константинов влезе в транспортната и социалната комисия, Иван Ибришимов: На дневен ред са сметището в Джерман и проблемите с ПП „Рила”

Депутатът от ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов влезе в състава на две постоянни комисии, които утвърди Народното събрание. Той ще участва в работата на комисиите по транспорт и на тази по труда и социалната политика. „Както вече казах, ще работим усилено за филиал на висше учебно заведение в Дупница. Вече има светлина в тунела. Няма да издавам подробности на този етап, но ние работим за филиал с профил, какъвто няма в България, дори в Европа, което гарантира обучение на кадри на едно много качествено и различно ниво”, припомни Ивайло Константинов.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене